Proiectul: Asezamantul istoric-ortodox-cultural "Bucuria neasteptata"

Proiectul Sinca Veche

Șinca Veche are un proiect nou:
Așezământul Istoric-Ortodox-Cultural „Bucuria Neașteptată“
Șinca Veche, Brașov

Acesta este un proiect: ecologic, smerit, tradițional, unic și unitar, istoric, ortodox și cultural, de realizarea căruia se îngrijește Fundația Ortodox-Culturală „Maica Sfântă – Bucuria Neașteptată“ începând cu anul 2004, anul înființării ei.

Proiectul este structurat din patru părți: zona rupestră, zona ortodoxă, zona de creație și zona istorică şi este coordonat arhitectural de echipa arhitectului Șerban Sturdza, iubitor de tradiție și ecologie, interesat de utilizarea materialelor naturale.

Proiectul arhitectural de reamenajare, unic în România, sporeşte ecologica şi valorile tradiţionale al locului. Pe o structură de lemn se va pune o plapumă de iarbă, așa ca și cum nu s-ar fi năruit nimic, așa ca și cum peștera ar fi din nou întreagă. Acest proiect realizat de echipa arhitectului Șerban Sturdza și aprobat de Ministerul Culturii și Cultelor, a fost prezentat cu succes în anul 2008, la Bienala de arhitectură de la Veneția. Are calitatea de a fi unicat în România și de a-i face pe cei care doresc să-l cunoască, să vină la Șinca Veche, deoarece nici un aparat de fotografiat și nici o cameră de filmat nu poate reda dimensiunea reală a proiectului.

Partea ortodoxă a proiectului se va realiza în colaborare cu Schitul Șinca Veche și Mitropolia Ardealului.

Partea de creație cu atelierele și taberele de creație vor fi obiectivul Fundației Ortodox-Culturale, ca de altfel toate lucrările realizate sau care se vor realiza. 


Galerie de imagini

Feedback