Sfantul Nectarie va asteapta la Sinca Veche

Sfantul Nectarie

Paraclisul manastirii de la Şinca Veche este cunoscut ca al Sfântului Nectarie...  Sfântul Nectarie de la Eghina, tămăduitorul şi de minuni făcătorul, ne-a mângâiat venind cu o părticică din sfintele lui moaşte şi în acest paraclis, iar dacă a venit cu o părticică, a venit sfântul întreg şi numai că a venit, dar a şi început să lucreze minuni de tămăduire de boală trupească şi sufletească.

 

Sfântul Nectarie tămăduitorul și de minuni făcătorul este un sfânt aproape contemporan cu noi, canonizat în secolul XX, la numai 40 de la trecerea sa la cele veşnice. Se spune că a fost recunoscut ca sfânt încă din viaţa sa trupească. Sfântul Nectarie şi-a dorit să-i fie fărâmiţate moaştele, ca bisericile care vor purta hramul său să aibă şi binecuvântarea prezenţei sale. 

 

Sfântul Nectarie este neobosit în a face bine şi în a ajuta oamenii în nevoile şi necazurile lor, însă îi place ca şi oamenii să fie cinstitori de Dumnezeu şi să-şi ţină promisiunile făcute lui Dumnezeu ca şi pe cele făcute lui.Cei care ne rugăm în paraclisul de la Şinca Veche nu avem cuvinte să-i mulţumim Sfântului Nectarie pentru prezenţa lui în mijlocul nostru, pentru binefacerile şi ajutorul lui pentru că fiind aici face din fiecare Sfântă Liturghie o liturghie arhierească.

Alte articole

Feedback