• Tur virtual - Sinca Veche

    Vizitează turul virtual al Aşezământului Şinca Veche - 16 panorame la 360° si rezoluţie mare. Faceţi zoom pentru detalii sau vizualizaţi harta pentru o idee de ansamblu.

    Intra in tur...

Drumul la Sinca Veche

La 50 km de Braşov, pe drumul spre Sibiu/Făgăraş, la Băile Perşani stânga spre satul Şinca Veche. Din inima satului se deschide un drum spre munte care merge pe lângă dealul Pleşul unde se găseşte Aşezământul Şinca Veche.

Citeste mai mult...

Bisericile rupestre

Bisericile rupestre

Oamenii veneau și vin la Şinca Veche în principal pentru Mănăstirea rupestră din dealul Pleșu, pentru taina și încărcătura spirituală deosebită a acestui loc. Sunt multe legende, mituri și povești care se leagă de acest loc. Frumusețea și puritatea lui, relația apropiată cu Munții Făgărașului și mai ales pentru vorba că aici, îndeosebi, ascultă Dumnezeu rugăciunile...

Citeste mai mult...

Proiectul Sinca Veche

Proiectul Sinca Veche

Șinca Veche are un proiect nou: Așezământul Istoric-Ortodox-Cultural „Bucuria Neașteptată“, Șinca Veche, Brașov. Acesta este un proiect: ecologic, smerit, tradițional, unic și unitar, istoric, ortodox și cultural, de realizarea căruia se îngrijește Fundația Ortodox-Culturală „Maica Sfântă – Bucuria Neașteptată“ începând cu anul 2004, anul înființării ei.

Citeste mai mult...

Feedback