Blog

  • 25.06.2013

     

           Vino pe 30 iunie, ”Duminica Tuturor Sfinților”, la Sărbatoarea Bisericilor Săpate în Piatră de la Șinca Veche. Sărbătoarea este întru pomenirea călugărilor nevoitori care, slujind aici, au ținut în Transilvania, în vremuri de prigoană, candela ortodoxiei aprinsă.

           Fă un popas pentru suflet la Așezământul nostru și bucură-te de:

           Sfânta Liturghie, începând de la ora 10:00

           Slujba de pomenire și de sfințire a praznicului (lipie, pește și vin)

  • 28.02.2013

    Burebista_115Descoperirile și cercetările arheologice ale așezărilor dacice din Țara Făgărașului și Țara Bârsei le-au permis istoricilor să concluzioneze că partea aceasta a Transilvaniei cuprindea un important centru de spiritualitate al strămoșilor noștri.

  • 25.02.2013

    Țcapra neagra_115ara Făgărașului adăpostește numeroase unicate culturale, dar și o diversitate incredibilă de faună și floră. Casă a unor rezervații naturale unicat, precum Bâlea Lac sau Poiana Narciselor, colțul acesta de Românie este casă și pentru numeroase specii de plante și animale protejate de lege: floarea de colț, bujorul de munte, narcisa sălbatică, capra neagră etc.

  • 22.02.2013

    dragobete_115Deși ne-am obișnuit cu Dragobetele ca o contraparte a Sf. Valentin (Ziua Îndrăgostiților) în Occident, semnificația acestei sărbători este mult mai complexă și mai variată decât apare la primă vedere.

  • 19.02.2013

    cum alungau dacii iarna_115Deși neamul nostru are două milenii de creștinism în urmă, există cutume și tradiții străvechi care nu au fost șterse de propovăduirea Evangheliei și care dăinuie până în zilele noastre. Cei mai persistenți dintre acești supraviețuitori ancestrali sunt obiceiurile legate de înnoirea anotimpurilor.

  • 14.02.2013

    TTurism Sportiv_115uriștii care vin să viziteze mănăstirea rupestră de la Șinca Veche în toiul iernii, includ sfântul locaș într-un itinerariu turistic mai amplu. Țara Făgărașului și Țara Bărsei atrage iubitorii sporturilor de iarnă. Pârtiile amenajate din zona Brașovului sunt atracția principală, dar și culmile înzăpezite ale Făgărașului promit o baie de adrenalină pentru amatorii de sporturi extreme. 

  • 12.02.2013

    Sf. Casian_115De când și-a ridicat omul ochii spre cer, s-a minunat de frumusețea și măreția universului, dar mai ales de înțelepciunea Creatorului care le-a rânduit toate, după legi precise. Urmărind mersul stelelor, creșterea și descreșterea lunii și soarelui pe cer, omul a observat cicluri repetitive, similitudini și fenomene ce se succed cu regularitate.

  • 04.02.2013

    Cumani_115Primele documente menționează numele Țării Făgărașului ca ”Terra Blacorum”, la 1222. Și în aceeași perioadă, documentele semnalează proprietăți ale blazilor și pecenegilor în partea aceasta de pământ românesc (”silva Blacorum et Bissenorum” spune izvorul istoric).

  • 29.01.2013

    Crestinism rupestru_Namaiesti_115După cucerirea Daciei de către romani, la nord de Dunăre au pătruns și primii creștini, aducând cu ei frumusețea credinței ortodoxe și vestind pe Domnul Hristos și pe Maica Domnului, printre strămoșii noștri. Sfântul Apostol Andrei este considerat părintele creștinismului românesc, și astfel patronul spiritual al României.

  • 24.01.2013

    Ajutoare de mestesugari_115Meșteșugurile tradiționale care au crescut din nevoia practică a omului de la sat și-au pierdut de mult amploarea, odată cu expansiunea lumii mecanizate. Lucrul în lemn, fierăritul, olăritul, țesutul covoarelor, pictura icoanelor și celelalte ocupații străvechi și-au păstrat mai degrabă o valoare de cultură populară, iar puținii meșteri rămași în satele românești sunt păstrători vii de valori folclorice.

Feedback