Turismul sportiv in Fagaras si ramificatiile sale

TTurism Sportiv_115uriștii care vin să viziteze mănăstirea rupestră de la Șinca Veche în toiul iernii, includ sfântul locaș într-un itinerariu turistic mai amplu. Țara Făgărașului și Țara Bărsei atrage iubitorii sporturilor de iarnă. Pârtiile amenajate din zona Brașovului sunt atracția principală, dar și culmile înzăpezite ale Făgărașului promit o baie de adrenalină pentru amatorii de sporturi extreme. Schiul și snowboarding-ul sunt partea cea mai importantă a ofertei turistice locale. Instalații pe cablu, concursuri de schi și snowboard, cursuri de schi pentru adulți și copii, serviciu salvamont permanent și chiar pârtie de sanie: iată cu ce se pregătesc ofertanții de servicii turistice pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Pârtiile din Poiana Brașov, din Sinaia sau Predeal (Clăbucet) atrag zeci de mii de turiști în sezonul rece. Iar pentru temerarii amatori de schi extrem, Bâlea Lac este destinația preferată. Riscurile sunt însă aici pe măsura peisajului: pante abrupte și instabile, stâncile și avalanșele sunt pericolele firești ale unui paradis înghețat care taie răsuflarea prin măreție.
Turism Sportiv_400

Tocmai datorită marii sale popularități, turismul sportiv în Făgăraș tinde să umbrească celelalte frumuseți și atracții culturale și istorice care pălesc în măreția iernii. Vinovată pentru această popularitate scăzută prin comparație, este și lipsa de interes a oamenilor pentru elementele și valorile care îmbogățesc și hrănesc sufletul.

Într-o lume în care trupul și nevoile lui primează, mai toată oferta civilizației tinde spre satisfacerea dorințelor trupești, în detrimentul mulțumirii sufletești. Fericit turistul care va simți nevoia de a vizita o mănăstire și a da slavă Domnului într-un loc binecuvântat fără să se scufunde în marea de răsfățuri a lumii noastre.

Așadar, o călătorie echilibrată va cuprinde bucurii nu doar pentru vremelnicul nostru trup ci și pentru sufletul ce tânjește după eternitate. Drum de o jumătate de oră cu mașina, distanța Brașov - Șinca Veche merită făcută nu doar de dragul de a mai vizita un loc frumos, ci ca să avem parte și de o experiență cu profunzime sufletească.

La Șinca Veche, pe potecile ce duc la bătrâna mănăstire rupestră, veți lăsa în urmă asfaltul civilizației, panourile publicitare, aglomerația pârtiilor și muzica gălăgioasă specifică locurilor de distracție populare. La Șinca Veche, sufletul respiră pace, mintea se îmbracă în tăcere iar gura nu mai poate să grăiască ca în lume.

Toate frumuseții lumii au fost date omului să se bucure de ele. Dar privind la fruntea munților înzăpeziți sau la desișurile adormite sub promoroacă să nu uităm că cele văzute sunt doar o palidă reflecție a celor nevăzute, toate create de Domnul!

 

Surse foto:
 http://www.click.ro/lifestyle/travel/partie-schi-top_5_partii-Brasov-Straja-3-_Transalpina_Ski_Resort-Predeal-Suior_Maramures_0_1547245290.html

http://www.bzf.ro/risc-ridicat-de-avalanse-in-muntii-fagaras.html

Galerie de imagini

Feedback