Sarbatoarea Bisericilor Sapate in Piatra - Editia a doua

În 10 iunie, ”Duminica Tuturor Sfinților”, vă invităm cu drag și cu bucurie să fiți împreună cu noi la SĂRBĂTOAREA BISERICILOR SĂPATE ÎN PIATRĂ de la Șinca Veche.

Sărbătoarea este întru pomenirea cuvioșilor ce au trăit și slujit aici, ținând candela ortodoxiei aprinsă în Transilvania în vremuri de prigoană.

Vă așteptăm să luați parte la Sfânta Liturghie de la ora 10:00, urmată de slujba de pomenire și de sfințire a praznicului (lipie, pește și vin).

Sărbătoarea este încununată de un concert de muzică psaltică susținut de Grupul Tronos al Patriarhiei Române, protopsalt Dimitrie Voicescu și protopsalt Marian Ion.

Veți avea posibilitatea să vă bucurați de o expoziție de pictură religioasă, frescă, icoană pe lemn și pe sticlă realizată de iconarii: Camelia și Condrea Toma și Valeria Petriu.

Cu această ocazie se va lansa și cartea intitulată ”Ține candela ortodoxiei aprinsă!”, prima carte din ciclul de cărți intitulat ”Locul sacru din dealul Pleșu de la Șinca Veche în legende și povești”, autoare Maria Bâgiu Marino.

Venind veți vedea și bucurie neașteptată veți avea.

 

Programul evenimentului: 

·       Sfânta Liturghie, începând de la ora 10:00.

·       Slujba de pomenire și de sfințire a praznicului (lipie, pește și vin).

·       Concert de muzică psaltică susținut de Grupul Tronos al Patriarhiei Române, protopsalt Dimitrie Voicescu și protopsalt Marian Ion.

·       Expoziție de pictură religioasă, frescă, icoană pe lemn și pe sticlă realizată de iconarii: Camelia și Condrea Toma și Valeria Petriu.

·       Lansarea cărţii intitulată ”Ține candela ortodoxiei aprinsă!”, prima carte din ciclul de cărți intitulat

”Locul sacru din dealul Pleșu de la Șinca Veche în legende și povești”, autoare Maria Bâgiu Marino

 

Feedback